Aan de slag

BIJ PLUSPUNT BEN JE WELKOM. BIJ PLUSPUNT GA JE AAN DE SLAG. BIJ PLUSPUNT BEN JE IEMAND.

We verdelen de dagelijkse werkzaamheden. Bij ons ben je koffiezetter, de-poort-in-de-gaten-houder, chauffeur, klusser of kok. Of je gaat aan de slag als lasser, houtbewerker, fietsenmaker of een ander mooi ambacht.

Aan de slag bij Pluspunt (ACT)

Dagbesteding, activering en werk is helaas nog steeds het zorgenkindje van de zorg. Voor de meest kwetsbaren gaat er vaak meer aandacht uit naar behandeling en huisvesting – en een stuk minder naar het actief vormgeven aan het leven. Op die manier worden kansen gemist. Kansen voor mensen in een kwetsbare positie en kansen voor de samenleving. Onze activerende aanpak bestaat uit begeleiding en ondersteuning gericht op zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, participatie en leefbaarheid. Dat doen we vanuit de ACT benadering: begeleiding en ondersteuning gericht op het beheersbaar maken van obstakels die onze deelnemers tegenkomen in het dagelijks leven (Acceptance), zodat er ruimte ontstaat om te investeren in de dingen die ze écht belangrijk vinden (Commitment).

Samenwerken met Pluspunt (PACT)

Vanuit onze werkplaatsen ontwikkelen we samen met partners maatschappelijke activiteiten, die onze deelnemers helpen om vanuit gewaardeerde rollen bij te dragen aan een beter leven. Voor ons staat PACT voor een gelijkwaardige en productieve samenwerking met partners in zorg, welzijn, werk, kunst, cultuur, onderwijs en samenleving. In de stad, mét de stad en voor de stad.

Werken aan betekenis voor individu & omgeving (IMPACT)

Geen stad in Nederland die de laatste jaren zo’n metamorfose heeft ondergaan als het multiculturele Rotterdam. Van ‘het afvoerputje van Nederland’ tot ‘de must-see-attractie van de Lage Landen’. Maar niet iedereen kan daar in gelijke mate van profiteren. We zijn (nog) steeds één van de armste steden van Nederland en het aantal daklozen neemt (helaas) weer toe. Verbetering moet van twee kanten komen: versterken van de levensvaardigheden van onze deelnemers en verbetering van hun levensomstandigheden. Pluspunt zoekt daarin naar samenhang en synergie.

Aan de slag!