Werkplaatsen

IN DE VELE WERKPLAATSEN VAN PLUSPUNT BOUW JE AAN CONTACTEN, PRODUCTEN EN COMPETENTIES. AAN EEN BETER LEVEN VOOR IEDEREEN.

De werkplaatsen van Pluspunt in Blijdorp en Delfshaven zijn plekken waar mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en samenwerken aan een beter leven:

  • Het zijn beschermde leer- en werkplekken voor mensen in een woon-, zorg- of reintegratietraject die bij ons als kok, kunstmaker, houtbewerker of fietsenmaker willen werken aan herstel en ontwikkeling.
  • Het zijn activerende leer- en werkplekken voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die werken aan doorstartkwalificaties om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.
  • Het zijn inspirerende werkplekken voor ervaren scheepslassers en timmerlieden, vrijwilligers die hun kennis en kunde graag willen overdragen aan anderen.
  • Het zijn creatieve vrijplaatsen voor kunstenaars, architecten en andere professionals die samen met onze deelnemers bij willen dragen aan een beter leven voor iedereen.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 9:30 uur tot 16:00 uur.

Actief worden bij Pluspunt?

Interesse om als deelnemer of vakvrijwilliger actief te worden in één van onze werkplaatsen? Dit zijn de werkplaatsen die we op dit moment in de aanbieding hebben:

Fietsenwerkplaats
Reparaties en verkoop (distributie) van tweedehands fietsen voor een kleine prijs. Tijdens openingstijden staan wij voor uw vragen rondom fietsen klaar. Wij nemen geen reparaties van elektrische fietsen aan.
Locatie: Pluspunt Noord & Pluspunt West

Hoe kan ik u helpen?
Fietsen van wijkbewoners repareren

Metaalwerkplaats
Lassen en metaalbewerking: van kunstwerken tot industriële vormgeving , zoals lampen en houtkachels, meubels en maatwerk. Locatie: Pluspunt Noord & Pluspunt West

Lassen in de lastwerkplaats

Souvenir- en kringloopwerkplaats

In een aantal werkplaatsen knappen we oude spullen op. Soms worden die spullen bewerkt tot souvenirs of kringloopproducten. Het opknappen, presenteren en verkopen van die spullen is vervolgens weer een aantrekkelijke klus andere deelnemers en vrijwilligers. Locatie: Pluspunt West

Souvenirs

Houtwerkplaats
Het opknappen van meubels, meubels maken, eigen ontwerpen en maatwerk. Locatie: Pluspunt Noord & Pluspunt West

the master at work
Dromen van een eigen houtwerkplaats

Recyclewerkplaats

De laatste jaren richten we ons in de werkplaats steeds meer op circulaire activiteiten. Zoals het recyclen van plastic. Dat doen we onder andere met sociaal ondernemers die samen met onze deelnemers zoeken naar nieuwe toepassingen. Locatie: Pluspunt West.

Recycled plastic
Sustainable design

Kunstwerkplaats
Ons sfeervolle ateliers bieden ruimte en materialen voor allerlei creatieve werkzaamheden. We werken samen met verschillende kunstenaars voor inspiratie en advies. Soms hebben we exposities, projecten en opdrachten.
Locatie: Pluspunt Noord & Pluspunt West

Verbeelding van engelen, draken en superhelden

Kookwerkplaats
Eten verbindt. Iedere dag wordt er door één of meer deelnemers een warme lunchmaaltijd voorbereid en gezamenlijk genuttigd. Wil je een keer mee-eten? Zie de aanschuifmaaltijdkalender voor de beschikbare data.
Locatie: Pluspunt Noord & Pluspunt West

Eén van de koks op Noord
Eén van de koks in de keuken op West

Zeefdrukkerij
Het ambachtelijk ontwerpen en bedrukken van textiel, posters, stickers en andere materialen is een terugkerende activiteit op West. Met succes! Onderstaand shirt is door het hoofd Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte gekozen geselecteerd voor ons Pluspunt Museum. Locatie: Pluspunt West

Eén van de resultaten uit de zeefdrukkerij

Activiteiten buiten de deur
Ook buiten de poorten van onze voorzieningen zijn we actief. Vaak in samenwerking met partners. Zo gaan we maandelijks op excursie met de Rotterdampas, helpen buren met een vraag, zijn uitgiftepunt voor de Dierenvoedselbank Rijnmond, organiseren braderieën op ons eigen terrein, dragen zorg voor een schone buurt d.m.v. prikken en het onderhouden van de buurttuin. Daarnaast hebben we ook ‘maatschappelijke’ werkplaatsen. Dat zijn leer- en werkplekken bij partners van Pluspunt, zoals Voedseltuin en Rotterdamse Munt. Daarnaast creëren we ook werkplaatsen bij maatschappelijke verantwoorde ondernemers, zoals Bakkie Trots, Give a Bike Foundation en Keilepand.

Aan de slag op de Voedseltuin? Dat kan.
Meehelpen bij Bakkie Trots in M4H

Klussen laten uitvoeren door één van onze werkplaatsen?
Voor buurtbewoners, wijkondernemers en andere Rotterdammers: in onze werkplaatsen zijn we altijd op zoek naar klussen voor onze deelnemers. Heeft u een klusopdracht of ergens hulp bij nodig? Laat het ons weten. Kom gerust eens langs voor een kop koffie of thee, wij stellen onze deskundigheid en middelen graag beschikbaar.

Klachtenprocedure

Als je een klacht hebt over de dagbesteding bij Pluspunt, kun je deze klacht eerst bespreken met jouw begeleider of met zijn of haar leidinggevende.

Komen jij en begeleider/leidinggevende er samen niet uit, dan kan je je richten tot onze onafhankelijke klachtencommissie. Hoe dat gaat, is te lezen in ons klachtenreglement.