Eerste anti-glossie

Op 27 augustus heeft Pluspunt haar eerste anti-glossie gepresenteerd met nieuws en achtergronden over organisatie en deelnemers. Met dit keer werk van A3, Gianni Art, Serge en Kenneth. Het plan is om meerdere keren per jaar een nieuwe anti-glossie uit te geven. Daartoe gaan we samen met CBK Rotterdam op zoek naar gast-redacteuren en artists-in-residence. Het streven is om elke anti-glossie een unieke inhoud en vorm mee te geven – passend bij het thema dat die keer centraal staat. Volgende keer mogelijk over onze meubelmakers, fietsenmakers of voedselmakers? Keuze genoeg!

Joep van Lieshout neemt de eerste anti-glossie in ontvangt tijdens de Pluspunt Expo “Masters of Craft” bij AVL Mundo / De anti-glossie gaat van hand tot hand op onze locatie in Noord

Waarom een anti-glossie? Omdat we anti-glossie zijn – en willen zijn!

We doen ons niet mooier voor dan we zijn.

We draaien er niet omheen.

We houden niet van cosmetische ingrepen.

We zijn echt.

In deze eerste anti-glossie zetten we onze creatieve makers A3, Kenneth, Serge en Gianni Art wat extra in het zonnetje.

Uitgelicht: Serge:

Wie ben je?

Mijn naam is Serge. Ik ben 34 jaar geleden geboren op Haïti waar ik als 8 jarige mijn eerste schilderles kreeg van mijn neef.

Wat doe je?

Op 11 jarige leeftijd ben ik mijn familie naar Bonaire verhuisd waar ik in een bouwmarkt werkte. In 2003 kreeg hij zijn eerste psychose en sindsdien is zijn leven behoorlijk ontregeld. In 2008 ging ik mijn broer achterna naar Rotterdam, waar ik in 2009 weer door een psychose getroffen werd. Sinds 2011 ben ik met tussenpozen bij actief bij Pluspunt, waar ik onder andere schilderijen maak. Goddelijke zelfportretten, Rotterdamse stads- en havengezichten gemengd met fantasy, engelen, draken en superhelden zijn mijn specialiteit.

Wat wil je later worden?

Ik droom van een leuke vriendin. Daarnaast wil ik een Nederlandse taalcursus volgen om een boek te schrijven en stripverhalen te maken. Ik geniet van instrumentale muziek als house, electro en reggaeton en haal inspiratie uit de Hollandse meesters als Van Gogh, Mondriaan en Rembrandt. Het zou mooi zijn om in de toekomst te kunnen werken in de grote musea om hun werken in het echt te zien. Ik zou graag een eigen website hebben om mijn werk aan de wereld te tonen, en te verkopen.