Werken aan een beter leven

Wie ben je?

Mijn naam is Kenneth. Ik ben 54 jaar geleden geboren op Curaçao in een gezin met 3 broers. Op Curaçao heb ik jaren als lasser kunnen werken.

Wat doet je?

Als 23 jarige kwam ik naar Nederland waar ik in Sneek in Friesland het vak van timmerman en meubelmaker heb geleerd. Ik danste er graag in Wolvega met mijn vriendin uit Balk. Aan 20 jaar in Friesland kwam een einde door een ongeluk met de scooter in een botsing met een tractor. In 1998 kwam ik naar Rotterdam om te revalideren en ben hier gebleven. Door blijvende schade aan mijn benen heb  ik nooit meer een baan gevonden. In 2017 maakte een TIA het leven nog ingewikkelder maar “mijn gouden handjes” en sterke wil leveren nog steeds een groot aantal bijzondere creaties. Van lucifers lukt het erg goed om van allerlei mooie dingen te maken en ook de prachtige houten meubels blijven komen.

Wat wil je later worden?

Dromen doe ik van een eigen houtwerkplaats aan huis.

Pluspunt is een werkcentrum voor Rotterdammers die een steuntje in de rug nog hebben – én Rotterdammers die daar een bijdrage aan willen leveren. Vakvrijwilligers, duurzame ondernemers en maatschappelijke organisaties. We zijn een thuis-, leer- en werkplek voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak als gevolg van meerdere problemen, die het zelfstandig wonen, werken en leven een uitdaging maken. Samen werken we aan een beter leven. Voor iedereen.